Informatie over De Oude Belg

Wat is een Landschapsakker?

Landschapsakker; De basis van onze landschapsakker is een historische bolakker, met een toegevoegde landschappelijke waarde. De definitie van een landschap in deze is een gebied waarvan het karakter wordt bepaald door zowel natuurlijke als menselijke factoren en de interactie daar tussen. Een verdere definitie is die van een cultuurlandschap, waarin de sporen van menselijke activiteit dominant zijn, zoals in de meeste akker- en weidelandschappen. De voor het gebied kenmerkende natuur en inheemse beplanting zijn bij De Oude Belg echter niet te missen. Daarnaast heeft deze akker nog steeds een agrarische functie. Er wordt op ecologische wijze, een ruim assortiment aan groenten- en fruitgewassen gekweekt voor(huis)verkoop, eigen gebruik en verwerking in ons restaurant annex lunchcafé.

Het Brabants weide /grasland wordt gehooid om voer te genereren voor onze Nederlandse landgeiten en overige dieren. De oogst van hooibalen hier is een aanvulling op de productie die wordt gegenereerd van het belendende (oer)weidegebied aan de overzijde van de weg, dat behoord tot landschapscamping ‘De Kleine Witrijt’.

Ga met uw tijd mee, maar ga van tijd tot tijd ook eens terug
Stanisław Jerzy Lec, Pools dichter en aforist

Wij geven u graag mooie herinneringen mee aan de rust en de ruimte in deze prachtige omgeving! Wij laten u graag even stilstaan en genieten van dat wat deze omgeving te bieden heeft. Beleving staat dan ook centraal in onze inspanningen om u optimaal te laten ontspannen en te laten genieten. Het motto van De Oude Belg is dan ook:

Natuurlijk genieten in een Landelijke omgeving!