Natuurpoort ‘De Witrijt’

Vanaf april 2014 zijn wij samen met onze collega-ondernemers Hof van Heden en Herberg De Negende Zaligheyt een natuurpoort. Een Brabantse Natuurpoort is hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoorten tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.

Alle Brabantse Natuurpoorten zijn onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk. In april 2013 zijn de eerste 10 Brabantse Natuurpoorten geopend. Het netwerk groeit naar zo’n 30 locaties in 2015. Het project wordt in opdracht en met financiële steun van de provincie Noord-Brabant gerealiseerd.

Een Brabantse Natuurpoort:

  • Ligt in een prachtige, groene omgeving;
  • Heeft een horecagelegenheid;
  • Ligt aan het fiets- en wandelroutenetwerk;
  • Biedt informatie over het natuurgebied;
  • Is startpunt voor verschillende (thema)routes;
  • Heeft een goede parkeervoorziening.

Een natuurpoort wordt over het algemeen toegekend aan een Horeca ondernemer, die aan bovenstaande criteria kan voldoen. De natuurpoort ‘De Witrijt’ is echter de eerste die is toegekend aan een samenwerkingsverband. De Horeca ondernemers van De Witrijt hebben zich verenigd in ‘ondernemersvereniging ‘Natuurpoort De Witrijt’. Gezamenlijk met andere ondernemers en de inwoners van De Witrijt willen zij een uitgebreid aanbod van activiteiten en arrangementen ontwikkelen en bezoekers informeren over de rijke geschiedenis van het gebied en de bezienswaardigheden in de omgeving.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de ondernemersvereniging www.dewitrijt.nl en/of op www.natuurpoorten.nl